Hverdagen

Værelser

På Phønix Efterskole bor eleverne i to separate bygninger, der begge er to etager. Værelserne på stueetagen er alle til tre-mands og værelserne på den øverste etage er til to-mands. Alle vores værelser har eget toilet og badeværelse. Udenfor værelserne har eleverne et fælles areal hvor de kan lave lektier eller hygge sig.

Vi lægger vægt på at eleverne får et godt venskab, lærer hinanden at kende og respekterer deres værelseskammerater da de skal tilbringe rigtig mange timer sammen.

Fritid

At gå på en efterskole er på mange måder anderledes end at gå i skole derhjemme. Man har selvfølgelig tid til at hygge sig eller lave forskellige aktiviteter med lærerne eller de andre elever. På Phønix Efterskole kan du bruge din fritid på mange forskellige ting. Nogle aftener er der aktiviteter som lærerne står for så som film/dokumentar, diskussionsaften eller man kan bare snakke om hvordan det går med skolen. Der er også elevstyrede aktiviteter som eleverne selv arrangerer.

Man kan hygge sig i skolens fællesrum hvor der er fjernsyn, PlayStation, bordtennis, bordfodbold og projektor hvis man nu vil se en film eller video med vennerne. Eleverne kan til enhver tid også slappe af i deres blokke efter en udmattende skoledag, hvor de kan lave lektier eller sidde og snakke med vennerne, måske få en lille snack eller noget te imens.

Hvis man føler at man har brug for at træne kroppen kan man altid bruge vores fitness lokale med diverse træningsudstyr.

Der er trådløst netværk på hele skolen og elever har mulighed for at tjekke Facebook eller mail, men selvfølgelig også til at researche til lektier. Internettet bliver slukket kl.22 hvor eleverne skal være på deres værelse og sove. Før man går ind på sit værelse skal man huske at aflevere sin iPad til den tilsynshavende lærer så den er opladt og klar til næste dag.

Vores udeområder inkluderer en multibane, fodboldbane, grillhytte og bålplads. Så der er lidt til enhver smag om man så er til bevægelse eller lidt sang og snobrød. Skolen ligger på Hjarnø i Horsens fjord og man kan også altid gå en tur til stranden, måske hoppe i vandet hvis vejret er dejligt.

Hvis man har brug for at købe ind kan man gøre det på øens campingplads eller tage en tur til dagligbrugsen i Glud på den anden side.

Rengøring

Hver morgen har alle elever værelses rengøring.

• Eleverne skal selv rydde op i deres værelser når de vågner.

• Gøre rent i deres værelser.

• Vaske tøj efter behov.

Efter middagsmaden er der fælles rengøring af skolens områder. Som elev har man et givent område, man skal holde rent i en periode på 1-2 måneder, hvorefter der så sker en rokade.

Vi ønsker at forholdende på skolen skal være så hjemmelige som mulig, samtidig skal eleverne gøres beviste om de pligter der er for at få så stort en ”hjem” til at køre rundt og de hygiejnemæssige forhold der skal være i orden for at undgå dårligt indeklima og sygdomme.

Weekend

Program for den enkelte weekend udarbejdes af weekendens lærer og elever. Programmet ophænges torsdag eftermiddag. Programmet bygger på fællesoplevelser både af socialt, fysisk som praktisk karakter.

I weekenden er mange ting anderledes end til daglig. Man sover længere og kommer senere i seng. Der spises dejlig weekendmad, og der er tid til hygge og afslapning. I hver weekend foregår der flere forskellige og anderledes aktiviteter, som alle skal deltage i.

Weekenden begynder fredag kl. 15, og den slutter søndag aften kl. 19.00, når de andre elever begynder at vende tilbage til skolen.

5-8 gange i løbet af året vil der være obligatoriske weekender, hvor alle elever skal blive på skolen. Det vil fremgå af årsplanen/kalenderen.

Phønix Efterskole tilbyder aktiviteter bl.a. i Gokart, fiskeri, svømning, hjemkundskab, bueskydning, fodbold, volleybold, dykning, paintball, film osv.

Dagsrytme

Kommer snart...

elevrådet

Det overordnede mål for elevrådsarbejde er at varetage elevernes interesser, og gennem dette medvirke til et demokratisk og rart arbejdsklima på skolen.

Eleverne skal have et elevråd, der efter elevernes opfattelse fungerer godt og giver dem medindflydelse på deres hverdag. Elevrådet består af en repræsentant fra hver klasse, og alle repræsentanterne mødes ca. hver 2 uge.

Elevrådet er elevernes fælles talerør overfor skolens bestyrelse, ledelse og lærere. Gennem elevrådet er det tanken, at eleverne får indflydelse på, hvad der sker på skolen. Det giver også skolen mulighed for at tage eleverne med på råd, når der skal træffes beslutninger.

Elevrådet kan arbejde med mange forskellige emner. Det kan være skolens fysiske rammer, sociale arrangementer, mobbepolitik, toiletter m.v.  – kort sagt næsten alt fra elevernes hverdag på skolen. Nogle gange tager klasser eller elever sager op, andre gange kommer sagerne fra ledelsen eller lærerne.

Kost & Køkken

Der vil være morgen-, middags- og aftensmad på skolen. Måltiderne serveres i form af tag selv bord.

Morgenmad: cornflakes, mælk, juice, ost, smør, æg, feta, pølser ol.

Middagsmad: varme og lette retter. Ex. Suppe, salat-bar, frugt, yoghurt, boller ol.

Aftensmad: varme retter. Ex. Spaghetti, fisk, suppe, kylling, kebab ol.

Der udarbejdes en turnusplan for eleverne til hjælp til køkkenpersonalet i forbindelse med borddækning, servering, afrydning og rengøring efter måltiderne.

Se kontrolrapport.

Kontakt os

Vil du også være en del af vores fantastiske fællesskab, så kontakt os for flere oplysninger eller book et besøg.

+45 7242 1903

Book besøg